Psycholoog Maastricht

Over mij – Edith Wachter

Ik ben enorm geïnteresseerd in mensen. Dat was altijd al zo. Ik vind mensen machtig, prachtig, mysterieus en bewonderenswaardig. Elk leven, elke keuze, elk verhaal heeft een eigen rijkdom.

Ik heb psychologie en filosofie gestudeerd in Mainz en Berlijn. Op die manier kon ik mij verdiepen in de wat meer filosofische vraagstukken over wat het eigenlijk betekent om mens te zijn. En ik kon me wijden aan de vraagstukken en problemen in ons dagelijkse leven. Die twee, Grote Vragen en Het Alledaagse Leven, horen bij elkaar.

In de praktijk

Tijdens mijn studie wist ik al dat ik in de praktijk wilde werken. Samen met mijn cliënten. In gesprek. Aan het werk. Ontwikkelen, onderzoeken, vragen, kijken en samen leren.

Om dat goed te doen, vond ik het belangrijk een breed scala aan behandelmethoden te kennen. Ik deed veel verschillende cursussen, zowel binnen mijn vakgebied als daarbuiten. De ervaring leerde me dat er bijvoorbeeld in niet-Westerse filosofie veel technieken zijn ontwikkeld die veel mensen goed kunnen helpen.

Leven met aandacht

Inmiddels kijkt mijn vakgebied met graagte naar veel niet-Westerse technieken om die door te ontwikkelen en te integreren in verschillende behandelingen.

De meest bekende is Mindfulness. Die technieken komen bijna volledige uit het Oosten. Ze zijn in Westerse instellingen en universiteiten doorontwikkeld tot een krachtige methode die in veel behandelingen hulp biedt.

Ik zet ze in om je bewuster te maken van je gedachten en gevoelens. En om het contact met je lichaam te verbeteren.

Perspectief

Ik ontmoette mijn man in Berlijn. Toen onze tweede kind geboren werd, verhuisden we naar Maastricht. Dat was vijftien jaar geleden. In het begin was dat best even lastig, maar nu prijs ik me rijk in twee culturen thuis te zijn. Het geeft me perspectief en helpt te relativeren.

Het mooie in mijn werk… de mensen, de verhalen en de verbijsterende vindingrijkheid, veerkracht en creativiteit waarmee iedereen een weg vindt.

Het is inspirerend als mijn cliënten beter uit de gesprekken komen, als er een lichtje aangaat, er weer energie is.

De therapie is ook in het Duits mogelijk. 

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan doen, of wil je graag een afspraak maken? Neem contact op of bel met mijn praktijkassistente op 043-2041021. Ook als je twijfelt, bel ons, je krijgt altijd een goed advies. Ik heb geen wachtlijst, dus we kunnen snel aan de slag!