Je ziet meer bij Mindfulness Maastricht

Mindfulness helpt je nauwkeurig te zien wat er speelt… zonder dat je er per se meteen op hoeft te reageren. Omdat je niet meteen je mening, gevoel, gedachte of oordeel klaar hoeft te hebben, heb je meer tijd en ruimte om eens rond te kijken.

Al snel kom je er, met mindfulness, achter dat je normaliter vrij veel over het hoofd ziet. Je merkt dat je voorheen eigenlijk heel klakkeloos steeds hetzelfde perspectief koos. Zonder ook maar te overwegen of het anders kon. Nu je niet meer meteen in actie hoeft te komen, valt je op hoeveel andere mogelijkheden er altijd zijn.

Omdat je meer ziet, meer tijd hebt en jezelf de rust geeft, krijg je de ruimte om andere keuzes te maken. Waar je voorheen ‘geleefd’ werd, kun je nu ‘leven’.

Mindfulness Maastricht – Aandacht geven

Mindfulness bestaat uit: (1) aandacht geven en (2) niet-oordelen.
Het lijkt heel makkelijk om je aandacht te geven aan iets, iemand of jezelf. Dat komt omdat je denkt dat je altijd wel aandachtig bent. Het voelt in ieder geval wel zo: je concentreert je altijd op alles wat je doet. Maar dat valt bar tegen.

Met mindfulness Maastricht doorbreek je alle trucjes waarmee je de wereld en je leven filtert. Die schouderpijn die je negeert. Dat droge hoestje dat je soms opspeelt. Die vermoeidheid. Dat piekeren. Je laveert er dagelijks doorheen en het valt je niet eens meer op. Met heel concrete oefeningen –meditaties, ademhaling– haal je de hele wereld als nieuw binnen.

De mooie dingen, de vervelende dingen, de confronterende dingen. Je laat alles binnenkomen en neemt de tijd elk onderdeel te zien voor wat het is.

Zonder oordeel zijn

Dat is voor veel mensen nog best moeilijk: de dingen zien voor wat ze zijn. Je bent gewend meteen in actie te komen, ergens iets van te vinden, de boel naar je hand te zetten. Je hebt geleerd te vechten, vechten, vechten. Niet kniezen maar doorbeuken, zó doen we dat. Zonder op te letten of het gevecht wel belangrijk voor je is. Zonder een stapje terug te doen om te kijken of dit wel een gevecht is dat je kunt winnen. Zonder te kijken of het eigenlijk wel een gevecht is.

En dan hebben we het alleen nog maar over alles dat je ziet, hoort en meemaakt. Je innerlijk doet ook nog eens een behoorlijke duit in het zakje. Bij elke gebeurtenis maak je duizend scenario’s, mogelijkheden en alternatieven op alternatieven. Bij elk van die duizend heb je een mening over jezelf en wat je doet. Nooit doe je het goed, je bent hard voor jezelf en je rekent jezelf fouten driedubbel aan. Zelfs als je die fouten nog niet eens gemaakt hebt. Zo kan het gebeuren dat je over je toeren raakt van… tja… van heel weinig eigenlijk.

Patronen doorbreken

Met mindfulness Maastricht leer je die patronen te doorbreken. Je leert hoe je met een milde blik in het hier en nu kunt blijven. Je komt er achter dat je veel beter weet wat je écht wilt. Dat je dichter bij de dingen kunt blijven die werkelijk belangrijk voor je zijn. Dat je makkelijker kunt loslaten. Dat je niet per se alles op hoeft te lossen.

Zonder oordeel krijg je ruimte om meer te zien en zorgvuldiger te handelen. Je leert nieuwsgierig te zijn, weetgraag en geïnteresseerd. Zónder ook maar iets te willen veranderen.

Je vindt de stilte met Mindfulness Maastricht

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan doen, of wil je graag een afspraak maken? Neem contact op of bel met mijn praktijkassistente op 043-2041021. Ook als je twijfelt, bel ons, je krijgt altijd een goed advies. Ik heb geen wachtlijst, dus we kunnen snel aan de slag!